Blogissa keväällä esitellyn piharemonttikohteen ensimmäinen kesä on taittunut syksyyn.  Nurmettoman kivipihan hoitotöissä on päästy odotetusti helpolla,  ja pakkasen puremat kesäkukatkin jo ehditty vaihtaa  tunnelmallisiin valoruukkuihin kanervaistutuksineen.

valoruukut SA

Toissa viikolla melskannut Valiomyrsky ravisutteli ympäristön puista runsaasti lehtiä kivipatiolle ja koristesorakatteelle,  ja pirteät pakkasyöt ovat pudotelleet loppuja.   Syyssiivoukseen on varauduttu hankkimalla lehtipuhallin, jonka tarve oli tiedostettu jo pihan suunnitteluvaiheessa. Betonikiveysten puhtaanapito onnistuu katuharjalla, mutta puhaltaminen on ainoa tapa puhdistaa koristesorapinnoite syksyn lehdistä ja neulasista.  Korkeahko lauta-aita puolestaan estää jänisten pääsyn pihapiiriin, joten erillisiä suojaustoimenpiteitä kasvillisuudelle ei tarvita. Rivitalopihaprojektimme on valmis vastaanottamaan talven.

Lue koko juttu rivitalopihan saneerauksesta TÄÄLTÄ.

kivipatiosyksy SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Varmenne: vastaa laskutehtävään