Monikäyttöiset betoniset pihakivet sopivat erinomaisesti myös kasvihuoneen pohjan pinnoitteeksi.  Kiveämällä betonikivin tai – laatoin ansarin alustan saat siistin ja käytännöllisen lattian,  joka on helppo pitää puhtaana harjaamalla  ja tarvittaessa vedellä pesemällä.  Kivetyllä tasaisella pohjalla on lisäksi miellyttävä liikkua, tehdä hoitotöitä, ja  viljelyastiat ja -ruukut sekä mahdolliset muut kasvihuoneen kalusteet pysyvät tukevasti paikoillaan. Betonikiveys vaikuttaa myös positiivisesti viljelysten kasvuun. Se varaa lämpöä päivisin  ja luovuttaa sitä kasvien hyödynnettäväksi yön viileämpinä tunteina.  Tarvittaessa kivilattiaa kastelemalla voi myös nostaa luontevasti kasvihuoneen ilmankosteutta.

Pihakivilattian asentaminen

Pihakivilattia on yksinkertaisin asentaa kasvihuoneen rakentamisen yhteydessä, mutta sen voi tehdä myös jälkikäteen  Poista tällöin maapohjaisen ansarin sisältä pistolapion terän syvyyden verran  humusmaata ja nikkaroi tarvittaessa painekyllästetystä lankusta pohjan kokoinen kehikko tueksi kiveykselle. Asenna kehikko tukevasti perustusten varaan ja levitä suodatinkangas kaivannon pohjalle estämään maa-ainesten sekoittumista. Ulota kangas myös puukehikon yli.  Täytä pohja murskesoralla ja tamppaa tiiviiksi. Levitä sorakerroksen päälle muutaman sentin tasavahva asennushiekkakerros ennen kivien tai laattojen asentamista.   Saumaa lopuksi pihakivilattia kivettömällä saumaushiekalla.

kasvihuone SA

About Pihakivimestari

Tässä blogissa pihasuunnittelun ja -rakentamisen ammattilainen antaa ideoita ja vinkkejä onnistuneen kivapihan suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon.

3 368 thoughts on “Pihakivilattia sisustaa kasvihuoneen

 1. Thanks for the marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you might be a great author.
  I will be sure to bookmark your blog and definitely will come back in the
  foreseeable future. I want to encourage you to ultimately continue your great
  posts, have a nice evening!

 2. Every weekend i used to pay a quick visit this web site, as i want enjoyment,
  as this this web page conations in fact fastidious
  funny stuff too.

 3. I think this is among the most important info for me. And i’m glad reading your article.
  But wanna remark on few general things, The website style
  is great, the articles is really great : D. Good job, cheers

 4. Hi, this weekend is fastidious in support of me, since this
  time i am reading this impressive educational post
  here at my home.